Nieuws:

Dit is een backup van het oude forum, bedoeld als naslagwerk.



-menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen-menu

Berichten - Steven DC

#1
Jammer Niels! idd erg jammer dat je de oorzaak niet kan achterhalen. Volgende kweek thuis blijven en jezelf beloven dat je op reis gaat als de dieren kweekrijp zijn :-)
#2
Ik sluit me volledig bij Sylvia en Niels aan. Als je nog een nabij gelegen vijver had, kon je de vijver in de late zomer lekprikken op enkele cm boven het diepste punt. Zo zouden de dieren er uit kruipen en zelf emigreren. Aangezien je geen vijver in de geburen hebt, lijkt Ravon contacteren de beste oplossing.
#3
Hoi W,
Welkom op het forum.
Hoe groot is de vijver? Wanneer plan je hem leeg te maken? Zijn er in de nabije geburen nog vijvers?

Mvg, Steven
#4
Algemene Discussie / Re:Axolotl eet niet meer...
april 20, 2016, 09:57:04 AM
Dag Stan,

Heb je de mogelijkheid om naar een gespecialiseerde dierenarts te gaan? Dat is zeker aan te raden indien je diertje al 3 weken niet meer eet.
Het zou kunnen dat er iets vast zit, of je diertje ziek is en daarom niet wil/kan eten. Heb je al eens geprobeerd met andere voeding (rode muggenlarven ofzo)

Mvg,

Steven
#5
Alle bruine alg is weg  ;D
#6
Verder nog een update Hein?
#7
Heb ze van maxizoo. Er zijn inderdaad verschillende ondersoorten. Of deze allemaal zo goed bruine alg eten weet ik niet. Ik ga er alleszins nog bij halen. Prijs was €2 voor een slak maar als je kon zien wat ze met zn 2 al gedaan hebben in de bak, zou je versteld staan.
#8
Je hebt pb Gerrit.
#9
Algemene Discussie / Bruine alg vs Duitse helmslak
maart 30, 2016, 07:20:17 PM
Ik heb gisteren 2 slakken gekocht en sta zo versteld van hun "kuiswerk" dat ik het jullie gewoon moet meedelen. Ik heb wat last van bruine alg bij m'n crocatus en deze slakken lijken hier een heel goed wapen tegen. Overal waar ze komen, wordt gewoon alle (of toch bijna) bruine alg verwijderd.  :o kijk eveneens de bruine vlek op de raam die bijna helemaal weg gevreten is.
neritina pulligera of duitse helmslak, minimum temperatuur zou 18°C zijn. Kweken enkel in brak water, dus geen ongewenste plaag (kweken kan eventueel in aparte bak)
#11
Juveniele Hypselotriton orientalis zijn niet echt goede beginnersdieren. Ik zou eerder aan Triturus soorten denken. Ze zijn gemakkelijk als larven/juvenielen of volwassen te verkrijgen en zijn zelfs als larven gemakkelijk te houden en zelf op te kweken tot volwassen. Triturus karelinni, Triturus carnifex, Triturus dobrogicus worden regelmatig aangeboden.
#12
Heeft iemand een idee of de afzet van eitjes luchtdrukgebonden is? Ik weet niet of dit ooit is onderzocht maar kan er alleszins niets over vinden.
Sinds een aantal jaren lijkt me dat het begin van de eiafzet van mn dieren eerder gebonden aan de aanwezigheid van een hogedruk zone. Ik ben hierop beginnen letten toen ik slangen hield. Temperatuur in de bak bleef hetzelfde en toch steeds dat de dieren ongeveer op dezelfde moment begonnen te leggen.
Telkens weer begint de leg tijdens de aanwezigheid van een hogedruk zone. Wanneer mn slangen hun drachtperiode ongeveer voldaan was, kon ik aan het weerbericht zien wanneer ze precies zouden gaan leggen. Eveneens bij mn baardagamen was het telkens raak. Het zou volkomen toeval kunnen zijn uiteraard. Echter ben ik redelijk overtuigd van het idee dat eiafzet en luchtdruk sterk met elkaar in verband liggen.
Stel dat dit zo is, zou de luchtdruk er dan voor kunnen zorgen dat bepaalde soorten gewoon moelijk te kweken zijn vanwege een bepaalde druk die niet gehaald wordt?
Benieuwd naar jullie reacties...

Grts Steven
#13
Vijver zelf droogleggen met pomp waar je een gaas voor hangt. Diertjes die erin zitten gaan er zelf uit kruipen. Eventueel daarna de vijver lek steken op zn diepste punt zodat hij niet terug vol regent. De diertjes zullen dan automatisch op zoek gaan naar ander water.
#14
Terrarium en Inrichting / Re:Bodembedekking
januari 13, 2014, 11:21:26 PM
Je zou eventueel kunnen proberen met een klein beetje Bentoniet toe te voegen aan de bodembedekking. Dit maakt de bodem iets plakkeriger. Wees er wel zuinig mee. Bentoniet neemt zeer veel water op en wordt erg plakkerig (moeilijk in te graven) als je teveel gebruikt.
#15
Vuursalamanders (Salamandra) / Re:welke ondersoort?
november 04, 2013, 08:15:43 AM
De dieren staan op de rode lijst en zijn inheems in België. Bij controle zouden ze de dieren aanslagen en heb je een groot probleem aangezien je niet kan aantonen dat het legale nakweek is en dat je ze op een legale manier hebt bekomen. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze ervan uit gaan dat de dieren ontvreemd zijn uit één of ander bos.
Wat de gevolgen precies zouden zijn, weet ik niet en zou ik ook niet uitproberen...
In jou geval zou ik echt zorgen dat je ofwel papieren krijgt van die mens of dat hij de dieren terugneemt.